05 kolovoza 2012

Hrvatska vojska pod nazivom ZNG

Je, Hrvatska vojska nastala je prebjegom oficira JNA iz 5. armijske oblasti , iz Zagreba u rujnu 1991.g.( general TUS), bez obzira što ih je g. Tuđman tada predsjednik, kako su govorili NDH, zvao u više navrata od 1990.g. da se  uključe u borbu za hrvatsku državu.
          Ali što je bilo prije odluke osnivanja, te  za spas Hrvatske države stvorene   hrvatske vojske 1992.g.
Od 1990.g. posebno od dolaska gen. Špegelja za ?Republičkog ministra za narodnu obranu RSNO SRH?  od kolovoza 1990.g.bio je ZNG (Zbor narodne garde),
Kasnije u studenom 1990.g. donijeta je odluka  da RSNO SRH bude  Ministarstvo za narodnu obranu Republike Hrvatske (MORH).
          Zamislite studeni 1990.g. nigdje generala Tusa i prebjega iz JNA!
E kad su prebjegli u rujnu 1991.g., povukli su sve svoje prebijege, svu svoju organizaciju iz 5. vojne oblasti JNA u Zagrebu,  proglasili je hrvatskom vojskom, koja je  prije toga godinu i pol dana ubijala kao JNA hrvatske pripadnike ZNG.
Znate što je najžalosnije? Ljudi, pripadnici ZNG pogibali su za hrvatsku državu, pa i u HOS-u ali ih nitko ne spominje u Hrvatskoj vojsci!?
Dali ste bili u Kranjčevićevoj ulici u Zagrebu, ispred stadiona Nogometnog kluba ZAGREB? Jeste li uočili spomen ploču na kojoj se 1991.g. ne spominje hrvatska vojska već ZBOR NARODNE GARDE (ZNG)
     Ali tko j.b. ZNG.!
          Važan je general TUS koji se pod okriljem ZNG skrivao u podrumima Tuškanca u Zagrebu u rujnu !991.g..
Uostalom, zašto ne napraviti intervju s recimo gospodom  koja su stvarala ZNG. Recimo :iz Zapovjedništva ZNG . Zamjenik zapovjednika u  zapovijedništvu  ZNG, zamjenik generala Špegelja, g. pukovnik Stjepan Kerčmar... Operativac ZNG  g.Zdravko Srček, iz Slovenije načelnik štaba ZNG g.Tomislav Mesić, načelnik inžinjerije  g. Petar Ljubičić, sektor veze g. Josip Herceg, org.mob. Šime Čićin,  sektor OMJ Stjepan Mateša, Drago Francisković, Davor, Lošo, Domazet, Ivan Grbavac, Bekir Dedić,  Darko Rukavina, Petar Stipetić i neka mi oproste oni koji su zaslužni za stvaranje ZNG a koje ovom prilikom nisam namjerno spomenio jer su  se nalazili u  u ZNG ili MORH-u kao što je to bio pok.Ivan Karakaš.

Nema komentara: