10 kolovoza 2012

Članice benda "Pusi rajot"... nismo htjele nikog uvrijediti"

Ženama koje su protestvovale protiv Vladimira Putina “pank molitvom”, na oltaru glavnog ruskog hrama, počelo je suđenje, koje se smatra testom za odnos dugogodišnjeg lidera prema neistomišljenicima u novom predsjedničkom mandatu.
Tri članice benda “Pusi rajot” suočene su sa sedmogodišnjom kaznom zatvora zbog performansa u februaru, kada su bez odobrenja ušle u moskovski hram Hrista spasitelja, popele se na oltar i pozvale Djevicu Mariju da “progna Putina”.
Ima neki put i ruskih čitatelja na mom blogu pa se zato javljam.
        Proučavajući povijest velike zemlje Rusije, njihovih povijesnih osoba zaslužnih za svjetsku i rusku kulturu, neobićno cijenim razvoj ruske kulture do cara Nikole. Poslije kad su došli ortodoksni najprije lenjinovci a zatim i staljinski izolacionizam, drugi svjetski rat, razvoj do današnjeg dana do predsjednika g.Putina. Ne čini li Vam se u zemlji Rusiji da je to neprekidni uzlaz i razvoj demokracije na tom vašem prostoru!?
         Ne želim ni pomisliti da bi se predsjednik Putin spustio na taj nivo, da osudi neke članice benda jer su mislile drugačije.
Rusija postaje sve više zemlja demokracije i nadam se da će danas - sutra u EU dominirati svojim primjerom i doprinosom.
          Pa kad gledam današnji napredni svijet, u tom svijetu znanosti i kulture, narod RUSI i Rusija dali su značajni doprinos današnjem svijetu i mogu biti samo ponosni.
Nije li to dijelom i današnji pristup i zasluga g. Putina koji nastupa kao reprezent Vaše zemlje, uostalom i svih Slavena koje je Rusija uvijek zastupala!?
          Postavljam pitanje!? Dali tako ogromna zemlja Rusija, za svoj razvoj i utjecaj ( ne politički, prošlo je vrijeme Staljina) ne može koristiti simpatije slavenskih zemalja  i ulagati sve te novce u industrijalizaciju i povezivanje s tim zemljama? Pa ja kao Slaven mogu se sporazumjeti s Rusima. Uostalom ne treba zaboraviti da je Rusija u največma bila otvorena zemlja za državu njemačku i zapadnu kulturu i investicije! Zar ćemo zaboraviti te povijesne povezanosti?
Razvoj i kultura šire se na istok! Zar nije sada u Europi (EU) došlo vrijeme za pokretanje razvoja svijeta, da pokreće razvoj svijeta. Da ali skupa s Rusijom!?

Nema komentara: