05 kolovoza 2012

Hrvatska posavina danas, Republika Srpska

Ma nebih imao ništa protiv te Republike Srpske  u prošloj povijesti, ako se dokaže da su u današnjoj BiH u bosanskoj posavini živjeli isključivo po nacionalnosti SRBI iz Srbije.
         Ne, tu su živjeli narodi u većini Hrvati i Muslimani i  tu i tamo posebno na istoku bosanske posavine SRBI, koji usput rečeno nisu bili SRBI iz Srbije već pravoslavci u BiH.
Današnja tkzv. Dejtonska Republika Srpska je č.s.t. sranje UN-ove politike u tom dijelu razvoja i rata na teritoriji bivše države Jugoslavije.
          Kod nas u Hrvatskoj postoje jako popularne emisije poput: " Đelo Hasimović je odabrao".
 Prenijeto na događaje u toj Državi BiH u tom trenutku rata, može li se reći: UN (Ujedinjene nacije su odabrale)? Ovo navodim s pitanjem u smislu,  dali je trebalo Republiku Srpsku formirati (UN) s oko 50 % teritorija BiH u srpskom vlasništvu?, kada nikad nije u BiH postojalo u stanovništvu 50 % Srba?
         Danas gledajući tu Republiku Srpsku u BiH, ne nalazite li produžetak utjecaja politike SRBIJE... MILOŠEVIĆA, inaće kako tumačiti da se u Bosnu i Hercegovinu u POSAVINU, na svoja ognjišta ne mogu vratiti Hrvati. Govorim o Hrvatima a za Muslimane neka se pobrinu njihovi zastupnici u parlamentu BiH.
Ta zemlja bivših hrvatskih vlasnika, po međunarodnom pravu ne može pripasti i biti državno vlasništvo Republike Srpske dok ne prođe 35 godina!
         Zašto ti glupi ljudi u Republici Srpskoj u BiH, misle da će opstati njihova Republika Srpska sa 50 % zauzete zemlje BiH, kao poslijedica djelovanja  Miloševićevske i srpske osvajačke politike  JNA?
Je malo Drek!
Hej narode muslimanski i hrvatski u BiH, probudite se i ne dozvolite da i danas "Milošević" - sličan Dodiku vlada u dijelu teritorija BiH? Zar ste kukavice?
         Ja zastupan jedinstvenu BiH, bez nekih umjetno stvorenih (UN)-ovih,  Republika Srpskih,  unutar jedinstveno postojećih DRŽAVA REPUBLIKA, kao što je jedinstvena REPUBLIKA Bosna i Hercegovina..
Ma ja ne zastupam ništa kao građanin BiH, osim da potjeratete one Srbe iz BiH koji se još uvijek ne mogu odreći politike velike Srbije. Po mome "Velika Srbija" je prošlost svih htijenja Srba da na temelju 25% stanovništva u bivšoj Jugoslaviji i  na temelju politike Saveza Komunista Jugoslavije  (SKJ) ostvare dominaciju Srba.
Ja bih rekao Srbi su naša braća ,.Ali Srbi koji hoće osvajati tuđe teritorije izvan Srbije, e to je prošlost.
   

Nema komentara: