26 lipnja 2010

Žrtve Hrvatske, zaboravljivost, oproštaj, pomirenje!?

Divim se predsjedniku Hrvatske, g. Josipoviću i njegovom nastojanju, da se povjest Hrvatske zaboravi od 925.g.do 1918.g. (Guske u magli), da se zaboravi povijesna želja Hrvata, za obnovom države poslije Tomislava ... i ... propasti Habsburške monarhije (Austrougarske).
Težnja da se hrvatski narod oslobodi Austrougarske, Ugarske , Europe, Versajskog ugovora, i konačno stvori Hrvatsku Nezavisnu Državu , (NDH) pod bilo koju cijenu!
E i takva NDH je stvorena uz pomoć Njemačke , pod Njemačkim uvjetima!?
Danas se Republika Hrvatska stvara pod uvjetima SAD-a i EU-a!?
I sada u tim okolnostima, razgovarajmo o stvaranju država, ne zaboravljajući domovinski rat, ne od 1991.g. već od 1990.g. jer je taj rat od 1991.g. netko morao organizirati. Sigurno se nije razvio spontano, kao ono idemo svi Hrvati : " U boj u boj za narod svoj".
Zašto to spominjem :"u boj u boj za narod svoj"!?
Pa zato što se izgleda ništa u Hrvatskoj nije događalo dok gospodin general TUS nije polovicom rujna 1991.g. prebjeg'o iz JNA u hrvatsku vojsku, na poziv predsjednika Tuđmana,
koji mu je osigurao dobru plaću, stan i skrb za obitelj.
Da to je istina, mogu to reći i za više tih vojnih osoba, koje su kalkulirale s prijelazom iz JNA zbog plaće, stana i osiguranja statusa (Čitaj vojnog ranga, zasluga) u novoj vojski.
Sada predsjednik države Hrvatske brine i kao pravnik i vapi za pomirbu hrvata i to;
- hrvatske opcije, opcije oslobođenja od Versajske Jugoslavije iz 1918.g.,
-opcije za stvaranje samostalne nezavisne države hrvatske (NDH) i
- antifašističke opcije, opcije komuniste TITA, za stvaranje Nove Jugoslavije pod komunističkim srpskim utjecajem.
Je, Ja sam za pomirenje ali; - neka svi partizani ubojice, polože račune pravdi, bez obzira što su i nagrađeni ordenima!?
Za ordene dobiješ priznanja a za ubojstvo ideš u zatvor!?
Pitam se kolikim komunistima , bivšim partizanima, koji su zaslužili ordenje, trebam zahvaliti za stvaranje Socijalističke republike Hrvatske i kolikima od njih treba suditi za ubojstva nevinih civila, žena, djece , izbjeglica iz Hrvatske i Hrvata iz BiH, na Blajburgu u Jasenovcu koji je zatvoren kako sam čuo tek 1947.g. i u kome su nastavljena ubojstva nevinih ljudi kao domobrana i ustaša i... tko zna što su im prikrpili da bi se domogli njihove imovine !?
Tko je to istražio!? S kim se pomiriti? Pa ni jedan jedini partizan nije osuđen!?
Na kraju kome treba oprostiti i zaboraviti!?:
- Srbima, koji su poslije prvog svjetskog rata 1918.g. sudili Hrvatima kao pripadnicima Harsburške monarhije i svojom srpskom politikom natjeravali ih na iseljavanje,
- Srbima komunistima, koji su pod vodstvom TITA, poslije 1945.g sudili Hrvatima kao ustašama i natjeravali ih na izbjeglištvo ili
- Srbima koji su izbjegli rat 1990.-1995.g. za Hrvatsku i sada traže zasluge za II svetski rat?
E moj predsjedniče Republike Hrvatske?
E u kojoj to državi hrvatskoj ja živim!?

Nema komentara: