09 lipnja 2010

Referendum građana za račun Sindikata.

Poštovani čitatelji.
Odlukom svih vrsta sindikata u RH, ide se na raspisivanje referenduma, o zaključivanju kolektivnih ugovora između Države i sindikata. Treba prikupiti najmanje oko 450.000 građana!?
E sad. Što traže sindikati!? Traže da se njihovo sindikalno pravo nipošto ne mijenja, bez obzira što je naša država u buli, banani!
Traže veće plaće, božićnice, traže neke popuste i plaćanje nekih popusta na godišnje odmore, možda ljetovanje u bivšim sindikalnim odmaralištima? , traže bivšu SFRJ.
Na čiji račun!?.
Vlada RH kaže, da će smanjiti povlaštene mirovine branitelja, smanjiti mirovine i povećati poreze!? Pa čekajte! Živimo li u istoj državi u kojoj svi trebamo, stegnuti ne remen, već KAIŠ ( tur. kayiš ), kao za turaka , zbog nezajažljive pohlepe ne turaka, već sindikata!?
Povlaštene mirovine branitelja Hrvatske!?
Ma gdje su ti sindikati bili 1990.g/91., kad smo mi saborska postrojba, poslije pojačana od specijalaca iz Valbandona, s glavom u torbi, figurativno branili Sabor RH da bi pokazali snagu i odlučnost za obranu nove nam države! Ma gdje su bili ti sindikati kad smo kao dragovoljci čuvali pionirski grad, hrvatsku televiziju, Mićevac , Sljeme ... 1990.g. a gdje svih tih godina rata! I sada država hoće smanjiti povlaštene mirovine branitelja, ma koje povlaštene a ne zarađene mirovine. Sramota!
No svatko može imati svoje mišljenje, pa i ja.!?
Ono, za što se sindikati bore, za sebe a protiv svih branitelja i umirovljenika meni ne ide u pamet.
Zato predlažem, da se na raspravu o kolektivnim ugovorima sindikata i države, pozovu i predstavnici branitelja i predstavnici umirovljenika, kao moguća prisutna j...na strana.
A potpisi za referendum, neka ih potpiše svaka izmanipulirana b...la!

Nema komentara: