01 lipnja 2010

Uspomene 2

Da ne mislite kako je i u Federaciji BiH, sve u redu i da hrvatski narod u njoj uživa u punini svojih nacionalnih prava, ispričati ću još jednu istinitu priču.
Naime imam 100% točne informacije, da je nakon progona Hrvata iz srednje BiH, ( područje Derventa, Doboj, Zavidovići, Žepče, Zenica, Kakanj, Vareš, Breza, Fojnica...) , u Kaknju , gdje je stanovala jedna starica, Hrvatica od 80. godina , morala otići na liječenje u Zagreb. Poslije njenog odlaska, u taj njen državni stan u kome je stanovala 30.godina, odmah je useljena jedna muslimanska obitelj. Zamislite na tuđi račun, na tuđem odricanju i tuđem kruhu, dobijete potpuno opremljen stan. Čista otimačina!!!???
U tom stanu rodili su se, odrasli i stanovali njeni sinovi, koji su moguće imali neko pravo za otkup državnog stana u BiH. Nisu to pravo dobili! Koliko je sličnih slučajeva? Koliko je, Srbima ili Muslimanima stalo da se Hrvati vrate u BiH?
Pitam se, nije li to bila politika, dogovor SDA i srpske politike, da se iseljeni Hrvati u Bih!?
Koliko vrijedi izjava g. Dodiga o povratku Hrvata ako tu nisu uključeni pozivi predstavnika vlasti muslimanskog naroda u Federaciji Bih!?

Nema komentara: