07 lipnja 2010

Zemlje EU i Hrvatska!

Na mogu se osloboditi osjećaja, da je Hrvatska, vezana u bivšem sastavu Austrougarske, na strani austrougarske, morala sa svojim stanovništvom, braniti carsku gotovinu, pa ići i u rat za očuvanje te bivše carevine.
Na ovim su prostorima bile i francuske trupe Napoleona, pa i engleske u križarskim ratovima, i zato me čudi, zašto, u svim peripetijama između Hrvatske i Srbije, u korist Srbije mora odlučiti hobi francuske, britanije i Nizozemske!
Dobro, Nizozemska je zakazala u Srebrnici, Hrvatska je pomagala oslobođenju Bosne u Bihaću i razumljivo je da tu postoje neki prijepori.
Ali što tu ima Francuska i Engleska. To su zemlje koje su u prvom svjetskom ratu podržavale srbe koji su pobjegli iz Srbije i živjeli na račun Grčke! Da nije bilo potpore francuske i Engleske, ne bi se nikad šačica Srba u Grčkoj pokazala osloboditeljima i na pladnju primila cijelu Austrougarsku Hrvatsku.
Povijest je povijest. Hoće li ikada ti francuzi i englezi shvatiti da njihovi saveznici nisu bili "ruski" srbi , već vremešni, uvijek za Europu spremni hrvatski AUSTROUGARCI

Nema komentara: