07 lipnja 2010

Slovenski referendum za "Zapadni Balkan"

Sjećate se kako je počeo raspad bivše države? Počeo je raspadom SKJ; "[PDF] Raspad SKJ 01.1990. god (14.kongres) • Formiranje stranaka u RH ...
Format datoteke: PDF/Adobe Acrobat - Prikaži kao HTML
01.1990. god (14.kongres). • Formiranje stranaka u RH. • Izbori u RH (travanj – svibanj 1990.) • "
Počeli su ga Slovenski komunisti a za njima se poveo Hrvatski CK. Zatim je poslije izbora u RH došao rat i ... poslije svega, eto jučer i slovenski referendum o arbitraži Slovenije i Hrvatske o rješavanju graničnih pitanja.
Pametni su ti Slovenci, mora im se priznati uvijek su za koplje ispred hrvatske politike!
Eto i sada, jasno radi svojih interesa, izabrali su arbitražu. Što time dobivaju od Zapadnog Balkana!? Cijeli zapadni Balkan, jer oni su za suradnju i mirno (uz izuzetke jastrebova) rješenje sporova, između bivših socijalističkih i autonomnih pokrajina Jugoslavije (fali još Vojvodina), danas samostalnih država zapadnog Balkana.
Pa kad je već tako ispalo na referendumu kod Slovenaca, mislim da bi sve te nove države, ne zaboravljajući prošlost i nevine žrtve, trebale poraditi na jedinstvenom gospodarskom razvitku te regije.
Zašto se, umjesto sporadičnih političkih skupova tih malih država, ne bi organizirao skup svih danas, značajnih gospodarstvenika ( privrednika i poduzetnika) iz tih država, koji su nešto značili u toj bivšoj državi, koji bi dogovorili nastavak suradnje u svim bivšim područjima privrede u kojima su u bivšoj jugoslaviji radili i postizali svjetske uspjehe!?
Ipak mora se priznati da je to regija s oko 20. milijuna ljudi, koji ako hoće mogu dostići bivši razvoj za višestranu korist.
Usput, reći ću vam da znate. Ni na kraj mi pameti nije da u tom gospodarsvenom budućem razvoju netko ima više koristi od drugih. Dosta mi je srpske pameti, Savkinih deviza, i tuđeg uvjeravanja u ono što je za Hrvatsku dobro.
Nisam bio ni za konfederaciju bivših socijalističkih republika i pokrajina SFRJ.
Mislim da bi Slovenci, kao najrazvijeniji u regiji, od suradnje u gospodarstvu imali najviše koristi a drugima, pa i njima bi se pružile šanse za nastavak suradnje i vlastitog gospodarskog razvoja.

Nema komentara: