11 lipnja 2010

TV Pretplata HTV-u

Gospodin Nenad Srzić, saborski zastupnik, uopće mi nije simpatičan. Jednom smo se sreli, na nekoj saborskoj komisiji za istraživanje... i učinio mi se kao pravi zastupnik, ne baš, ali skoro, "ortodoksnog komunizma". Zato i njegovi nastupi u Saboru RH, ponekad otužno odzvanjaju kao :"žal za bivšim socijalističkim samoupravljanjem u bivšoj SFRJ".
Međutim, kad se radi o tako drastičnom smanjenju TV pretplate, sa 80 kn, na 60 kn mjesečno, slažem se, ima pravo, jer se na taj način, cjelokupna zamišljena produkcija HTV za ovu 2010.g. dovodi u pitanje!?
Pa ako Vlada RH smanjuje pretplatu HTV za 25 % godišnje, moguće je primjeniti i neke druge mjere a da se ne napravi tolika Šteta.
Eto, da sam ja u mogućnosti, ostavio bih TV pretplatu na 80 kn mjesečno. Ako je to 25 % viška novca, onda bih slijedeće 4 godine zamrznuo pretplatu HTV-u na tih 80 kn. Na taj način omogućio bih tim pametnim ljudima na HTV, kako je rekao ministar g. Šuker, analizu troškova, preispitivanje unutarnjeg ustrojstva HTV, veću komercijalizaciju programa ili ukidanje nekih i povrat duga državi do 2013.g.

Nema komentara: