15 lipnja 2010

Odnosi Crkve, hrvatske i slovenske

Moj ćaća je nastradao na Blajburškom putu, bio je 33.g, star, Hrvat, imao ženu i dva sina, treće na putu.
Nestao. Javio se 15. svibnja 1945.g. iz logora "MAKSIMIR" u Zagrebu, rekao da su sva ispitivanja prošla, u redu je , jer nije za ništa kriv i da će se s materom vrlo brzo naći.
Ne, nije se našao, ubijen je, jer je Hrvat. Neznam gdje mu je grob. Čim su obznanili "JAZOVKU", otišao sam se pokloniti njegovim kostima.
Ali što!? Čuo sam, da je logor Jasenovac funkcionirao još 1945/47.g za Hrvate bivše pripadnike domobrana i ustaša! Sada ne znam, gdje se ići pokloniti njegovoj žrtvi za ovu domovinu! U Jazovku gdje idu hrvati ili u Jasenovac, gdje idu komunisti, skupa s predsjednikom RH.
Dali to crkva u Hrvata zna!?
Dosta Hrvata je spašavalo Židove u tom najgorem genocidnom ratu. Židovi daju priznanje tim ljudima.
U Sloveniji, u katoličkoj zemlji, može li se ikome slovenskom svećeniku ili čovjeku dodijeliti priznanje za spas hrvatskog čovjeka u tim Blajburškim vremenima!?
Može li mi netko reći, zašto je u bivšoj SFRJ, za predstavnika katoličke crkve u Srbiji u Beogradu određen biskup Slovenac!?
Koji su odnosi između katolika Slovenaca i Hrvata i koji su odnosi između tih crkava?. Dali slovenska crkva podržava g. Janšu i Ljubljansku banku!?
Sve su to pitanja, na koja je možda hrvatska crkva dala odgovor, no treba to ponoviti da se zna !?

Nema komentara: