04 lipnja 2010

Referendum u RH Sloveniji

Bilo je puno izjava za i protiv, Borut, Janša. Zadnja: "Bolje golub na grani već vrabac u ruci" podsjeća me na ono "ILI, ILI"
Čemu to?. U promjeru od najmanje 200 km od Ljubljane, nalazi se toliko Slovenaca i Hrvata, da ni sam BOG ne bi mogao između njih odrediti tko ima slovenske a tko više hrvatske krvi!?.
Što je bio TITO, Slovenac ili Hrvat?
Kažu g. Janša je htio okupirati Savudriju!? Dali je to nastavak osvajanja teritorija rijeke Dragonje!?. Ma nije!?. Janša je tako dobar čovjek, koji je, kao ministar obrane Republike Slovenije, prodavao njihovo oružje iz teritorijalne obrane ( i minsko- eksplozivna sredstva) Hrvatskoj, po cijeni 2.500 DM za komad! Što mislite zašto su Hrvati morali tražiti druga !?, tržišta?. Što mislite, tko je koristeći rat između JNA i Hrvatske, preuzeo kontrolu trgovine svih stranih firmi u Hrvatskoj i koristeći se tim prilikama debelo, kadšto i 30% provizije zaradio. No to su ratna stanja i ratno profiterstvo.
Danas Slovenci pričaju o pravima nasljedstva i imovine Jadranskog mora. Pa gdje je tu bivša austrougarska, Mađarska, Italija iz vremena Pavelića i Musolinija!? Pa i Srbija, kao bivša država Jugoslavije možda ima prava na more kao i Slovenija
Ma tu se radi o ribi i pravu izlova u našim teritorijalnim vodama!
Ja bih Slovencima dozvolio da prođu kroz naše teritorijalne vode do otvorenog mora ali što!? Postavio bih radare i satelitsko praćenje njihovih brodica, čak osigurao obveznu najavu prolaza njihovih brodova kroz naše more, a ne bih kao pok. g. Račan uz suglasnost HSP,( moje mišljenje?), g. Đapića !?, crtao tako sramotnu kartu prepuštanja našeg prava teritorijalnog mora Slovencima!!!
Neka odluči međunarodna arbitraža!
Ma čemu i arbitraža, pa "slovenci i hrvati" su slavenska bratja, kaj ne!

Nema komentara: