28 rujna 2011

Plitvička jezera, milijuniti posjetitelj.

Gospodin Branislav Šutić, ravnatelj nacionalnog parka Plitvička Jezera, opravdano je ponosan na milijunitog posjetitelja plitvičkih jezera u rujnu 2011.g.
U daljem razvoju i predstavljanju tih jezera na upit reportera:-Reče bit će janjetine u restoranima na Plitvičkim Jezerima.
Jesu li Plitvička Jezera samo točka na karti Hrvatske?
Ima li još mjesta koja pripadaju tom području a nisu dovoljno uključena u ponudu u Turizmu. Koliko znače na karti Hrvatske s lijeva na desno, od gore do dolje, mjesta puna janjetite kao što su Dabar, Otočac, Ličko Lešće, Perušić, Lička Jasenica, Rudopolje, Rakovica, Korenica, Debelo Brdo... Lički Osik...
Ima li tamo ličke janjetine i koliko sati treba voziti turiste u izgrađene hotele!?, do tih mjesta?
Plitvička Jezera po mom mišljenju treba shvatiti kao temelj razvoja u tim mjestima i mjestima ličke okolice, a ličke janjetine, kiselog zelja (kupusa), krvavice i krumpira ima dovoljno.
U Lici, ako se Plitvička Jezera razumiju kao potencijalni promicatelj ljepote, kulture i raznolikosti, prehrane u raznim krajevima
Hrvatske ima dosta neprodanih proizvoda, za rekao bih, engleske, coin ili europske EUR-e.
Gospodinu Branimiru Šutiću i njegovoj ekipi preporučujem da razmišlja o širem razvoju turizma na Plitvičkim Jezerima, jer u perspektivi neće moći primati više od 1,5 miliona turista.
To je za Europu i cijeli svijet malo , obzirom na promociju Plitvičkih Jezera i dosadašnji dolazak turista.

Nema komentara: