18 siječnja 2011

Zašto volim skupinu broja 3!?

Nije moje:" Gdje se dva svađaju treći se koristi"! No isto tako, iz svog dosadašnjeg životnog iskustva znam, da onaj treći može puno pomoći u funkcioniranju trojke. On, treći smiruje i pronalazi kompromisna rješenja za sve tri, svu trojicu ili svo troje! Toliko u uvodu.
Slušam i gledam na TV; država Francuska protjeruje ROME u Rumunjsku te i Francuzi i Nijemci susreću se s problemom naroda Muslimana i njihovom feredžom, javljaju se pojave netrpeljivosti i ...
Da se odmah razumijemo. Rodio sam se i poslije rođenja živio u jednoj muslimanskoj kući (kao podstanar) oko godinu dana. Možda tu ima nečeg od tih prvih dana života, živeći u multi-kulturalnoj zajednici, a tu je bilo i obitelji pravoslavne i evangeličke vjere dobiješ onu inicijalnu poruku, da su svi ljudi isti i da je suživot jedina moguća solucija života na ovoj planeti, ponekad, "ANIMAL PLANET".
Vratiću se na ono što me posebno, u odnosu na državu Hrvatsku i njen dio naroda, u Bosni i Hercegovini, rastuži. Jadan Hrvatski narod, ima neke političare,"bezveznjake" , poput g. Lagumdžije, g.Čovića ili g. Ljubića..., ( 3, trojica ili više), koji se nikako ne mogu dogovoriti oko toga da su pripadnici jednog, hrvatskog naroda i da trebaju biti skupa, politički zastupati interese hrvatskog naroda u BiH.
Na mjestu:
- Sabora, predsjednika,
-zastupnika Sabora RH,
- predsjednika RH ili
-predsjednice vlade RH...,
rekao bih tim ljudima:" j.b.t. s.". Ili budite zajedno, (skupljački), za interese Hrvata u BiH, ili Vas nećemo u buduće priznati kao dio svog naroda, niti Vam pružati bilo kakvu pomoć, pa ni za branitelje Hrvatske iz BiH.
To bih poručio i svim hrvatskim bratskim ili bilo kojim zajednicama u svijetu.
ILI ste zajedno, (skupa), ILI niste s nama!

Nema komentara: