28 siječnja 2011

"24 EKSPRES"-DESET VELIKIH BANDI

Čitamo u tjedniku "24 EKSPRES", petak 21. siječnja 2011.g. da u Hrvatskoj postoji 10 velikih bandi i još oko 40 mafijaških skupina koje godišnje u Hrvatskoj zarađuju više od milijardu eura.
Radi se uglavnom o poslovima, kako su ih iznijeli u listu; šverc, droga, kamatarenje, reketarenje, iznuđivanje, otmice, naručene likvidacije, premlačivanje, utjerivanje dugova, pružanje prisilne "zaštite" vlasnicima restorana, noćnih klubova i kockarnica, nadzor nad zaštitom brojnih sportskih kladionica, ,kockarnica, te uhodanih kafića i restorana, klasičnim reketom zaštite vlasnika, nanošenje teških ozlijeda, iznude, krijumčarenje oružja, zlata i ljudi, organizaciji prostitucije (swing i sličnim okupljalištima), krađa skupocjenih i ostalih automobila obračunima i likvidacijama za prevlast na kriminalnoj sceni,dileri, nasilnici ,podvodači"...
E pa sad razmišljam ovako.
Neka svak' radi svoj posao.
Ako sam na pravoj strani, nastojaću svim mogućim sredstvima te ljude strpati tamo gdje im je mjesto (presude i zatvor) a ako nisam i ako mi to država svojim zakonima omogućava, bavit ću se svim navedenim aktivnostima kako bih osigurao svoju i egzistenciju svoje obitelji. A DRŽAVA, TKO JE J:B. za nesposobnost.
Uostalom prema novinama koje govore o privatizaciji državnih poduzeća i malverzacijama i u vezi s njima, nije li moguće pretpostaviti, da su pojedine kriminalne grupe omogučile pojedincima pristup i bogaćenje na račun države?!

Nema komentara: