24 siječnja 2011

novi izazovi za hrvatsku.

Gledajući recimo ribarske prosvjete i naš Hrvatski ZERP, ljude u Hrvatskoj; poljoprivrenike, radnike u raznim industrijama, koji su prinuđeni odustati od proizvodnje mlijeka, hrane, polojoprivrednih i industrijskih proizvoda ( ma jesmo li spali samo na drvnu industriju), čovjek se pita, stoji li država Hrvatska na svojim temeljima ili plovi rijekama i morima EU-a i MMF-a. One EU, nas koji smo nisko-proizvodna i zavisna zemlja, pretvaraju sve više u koloniju EU te koristeći resurse RH, pretvaraju se u izvoznika novih europskih kulturnih i inih zemaljskih proizvoda. Ne bih se čudio da se počnu koristiti hrvatskom šahovnicom kao svojim EU izvoznim marketinškim proizvodom!
Slušao sam Emisiju "Nedjeljom u dva". Pitam se, dali Ruža Tomašić ima pravo kad poziva Hrvatsku državu, da svoje resurse najprije ponudi bogatim i svim udruženim Hrvatima u inozemstvu da ulažu i stvaraju u svojoj državi, kojoj će se vjerojatno većina vratiti kao svojim korijenima? Ima!
Mogao bih svašta napisati u vezi s razvojem RH od 1990.g.
Nije li vrijeme da promijenimo sadašnje vladajuće i oporbene stranke, i krenemo u nešto novo. Novu koaliciju koja će svima: "tko je jamio, jamio", oduzeti imovinu i poslati u EU haške ili briselske zatvore ali te osuđene mahere ne u naše zatvore jer poslije izdržane 2/3 kazne, biće kod nas u RH; "J'ope' Jovo nanovo"!?

Nema komentara: