11 siječnja 2011

Prvoborac iz bivše JUGE

Da, prvoborac iz bivše JUGE, zvao se Veljko. Bio je Bosanac i 1943.g. odnio pismo (poruku) svom rođaku u partizanima. Te 1943. g imao je 8 (osam godina) i dobio status prvoborca 1941.g. Ako je i danas živ, prima prvoboračku mirovinu, ili on, ili netko od njegovih potomaka.
Kada će Hrvatska država ispitati primatelje tih prvoboračkih mirovina? Zar nisu, ako su te 1943.g. postali prvoborci, danas stari preko 80 godina! Koliko ih ima živih, a koliko ih je nažalost umrlo ranije od PTSP?
Zar je PTSP bolest samo novijeg doba! Tko u ime njih prima prvoboračku imovinu?
Na kraju još pitanje: "Koliko ima još tih prvoboraca koji i od mene umirovljenika (1940.g), dakle i od države kojoj plačam poreze, prireze, posebne odreze, zareze, prima prvoboračku mirovinu?" Možda ćemo ih imati do 2041.g.!? Kažete i mislite;" Hrvatska i komunizam nemaju veze"!?- "Malo morgen?"
Današnji predsjednik udruge antifašista, moj bivši susjed iz Zagreba u Lastovskoj ulici, 1941.g. imao je oko 10 godina života. Mislite li da je prvoborac ! Kako je u bivšoj Jugi bio ministar pravosuđa i uprave u SRH, mislite li ,da si nije mogao priskrbiti status prvoborca. I kada razmišljamo o povlasticama, možete zamisliti koje je on novce na račun države od 1945 do danas "zdimio"? i dan danas dimi kao prvoborac!?

Nema komentara: