18 siječnja 2011

Jesmo li mi ljudi pali s Marsa!

Razmišljanja jednog obićnog "hrvatskog vola"!?
Na ovo razmišljanje potaklo me podrijetlo moje žene koja je iz Slavonskog Broda. Eto i preko televizije saznajemo podatak da je zagađenje okolice u Slavonskom Brodu izazvano nekontroliranim, nefiltriranim plinovima iz rafinerije Bosanskoga Broda, koja zagađuje okoliš s nedopuštenih 30 % koncentracijama, većim od dozvoljenih.
Osim toga mislim, da je ignoriranje ovog problema od strane tkz. Republike Srbije u BiH, , nastavak rata 1991.g. protiv Hrvata, koje treba ubiti (svejedno, trovanjem plinovima ili ...), pravi bezobrazluk.
Zanimljivo je, da Republika Hrvatska taj problem nije iznijela pred OUN. Pitam se zašto!? Zato što u današnjem svijetu, najkraće rečeno odlučuje moć velikih sila, velikih zagađivača koji su izvan kontrole.
Kad bi bilo moguće, instalirao bih u Slavonskom brodu snažni ventilator, koji bi puhao zagađeni zrak na stanovnike Bosanskoga Broda u BiH, pa bi vjerojatno poduzeli mjere za smanjenje koncentracije štetnih plinova.
U zadnjim desetljećima ozbiljno se na planeti Zemlji , razgovara o ozonskim rupama, o za-topljenju, o prekomjernom ugljen dioksidu u atmosferi, o zagađenjima koja planetu koštaju neprekidnim gubitkom pojedinih biljnih i životinjskih vrsta...!?
I meni pade na pamet planeta MARS!?
Ne nalaze li se na njemu dokazi o životu, vodi, rijekama ... koji su sada pusti bez atmosfere, beživotni!
Nije li čovjek prije tamo živio! Razvijao se , tehnološki rastao i na kraju zbog ozonskih rupa, za-topljenja, isparavanja ugljen dioksida, zbog nemogućih uvjeta života, ostao i on i sve biljne i životinjske vrste bez kisika i života pa pao s Marsa na planetu Zemlju!?
Koja je slijedeća solucija za selidbu ljudi, koja je planeta u pitanju? Planet Venera-prevruća? Koju ćemo slijedeću planetu uništiti svojim ugljikmonoksidom ili ugljen dioksidom CO2 ?
Ekolozi, gdje ste!?

Nema komentara: