28 siječnja 2011

Zastava europske unije

Evo priznajem, nemam pojma kad je ustanovljena politička opcija europske Unije.
Znam bila je njena zastava s 12 žutih zvjezdica na plavoj podlogi. Neznam koje je godine i koja država EU bila 13. država EU, ali nije bilo njene 13. zvijezdice na zastavi EU, ostalo je 12.
Hrvatska se nada da će biti 28 država EU i da će se njena 28 zvjezdica pojaviti na zastavi EU! E nečeš.
U EU postoje 12 zemalja koje su udružene i zadužene za EU. Sve ostale države koje pripadaju EU su "niš..koristi"?
Nisu zaslužile svoju zvijezdicu, kao što su to zaslužile samostalne države SAD kad su se ujedinjavale u sjedinjene države Amerike. Ma tko, mi, po abecedi; Englezi, Francuzi i Njemci, smo najpametniji u Europi. Majn Kampf hitlerovski to dokazuje. Mi smo glavni u Europi. Ostali narodi i države bez obzira na broj stanovnika su"bez veze".
E a ja pitam, gdje je tu Dubrovačka Republika i u kojim su "govnima" tada živjeli nositelji tih 12 zvijezdica EU?
Kada bi se objavio natječaj za izgled buduće Zastave EU, vjerovatno bi bilo dosta zainteresiranih za natječaj. Jedan od njih, moj prijedlog bi bio da ona bude izrađena kao danas no u dva kruga. U prvom krugu bilo bi kao i sada 12 zemalja osnivatelja EU, a u drugom krugu kako se povećava broj zemalja EU trebale bi biti sve pripadajuće države obilježene svojim zvijezdica-ma. Drugim riječima- U prvom krugu postojeće zastave EU trebalo bi biti 12 zvijezdica a u drugom krugu, ako Hrvatska uđe u EU bilo bi ih 16.

Nema komentara: