05 ožujka 2011

Gospodin PURDA i Branitelji

Ne griješim u naslovu.
Namjerno sam istaknuo g. Purdu u naslovu, jer je njegov slučaj po mom mišljenju probudio branitelje. Iako razjedinjeni u nekim svojim zahtjevima, u ovom slučaju ujedinili su se zbog pogrešne politike Vlade RH, koja nije reagirala na srpski popis i potjernice zbog navodnih ratnih zločina branitelja Hrvatske.
Ne vjerujem da će se srpska igra oko agresije na Hrvatsku i nastojanja da se ona prikaže svijetu kao građanski rat ikada zaustaviti. Obzirom na to da su od 1918. g kod "saveznika" imali potporu, svojom jakom diplomacijom, koja nije za za zanemarivanje, mogu puno štete načiniti Hrvatskoj u svijetu. Posebno kada se radi o izjednačavanju uloge agresora i branitelja RH jer po njihovom, srpskom, agresiju na Hrvatsku nije izvršila Srbija već zajednička JNA u bivšoj Jugoslaviji. ONAKO, SRPSKI, NE SPOMINJU DA SE I TA BIVŠA ZAJEDNIČKA jna RASPALA I POSTALA SRPSKA NARODNA ARMIJA , SNA. Naime vojnici dugih nacija su pobjegli iz bivše JNA, vratili se svojim kućama ili se uključili u obranu svojih republika.
Najviše me čudi amnestija svih srpskih i inih zločinaca, koji danas bezbrižno uživaju u sigurnosti hrvatske države.
Neznam dali je ono malo knjiga, što ih je napisano o velikom domovinskom ratu i u kojima se opisuju pojedini događaji, zločini i zločinci, dovoljno za pokretanje postupaka protiv amnestije zločinaca u Hrvatskoj. Mogao bih i ja jednu napisati od vremena travnja 1990.g. ali čemu i komu, kada nam u zadnje vrijeme našu ratnu povijest pišu u Srbiji.
Nebih htio da se ovo što pišem shvati kao "tuk na utuk" u odnosu na srpske optužbe Hrvata za ratne zločine nad srpskim narodom.
Po mom mišljenju branitelji bi se mogli više angažirati za prokazivanje ratnih zločinaca.
Zašto se npr., na nivoima općina ili županija, braniteljske udruge nebi mogle angažirati na izradi popisa svih sumnjivih osoba koje su u ratu na njihovoj teritoriji izvršile zločine? Još uvijek ima dovoljno svjedoka koji mogu pred sudom imenovati sumnjivce za ratni zločin. Potrebni su nam ti svjedoci, popisi i osude jer će nastojanja Srba za dokaz o "zločinačkim" Hrvatima i za prekrajanje povijesti na ovim prostorima trajati možda u nedogled.
Nikad se Srbi zbog "Garašaninove" politike neće odreći aspiracija prema Hrvatskoj.
Zar ne može netko iz hrvatskog državnog vrha, predsjednik republike, vlade, sabora reći javno, da su optužbe protiv Hrvata kao zločinaca u obrambenom ratu, (najnovija optužba protiv dr. Vesne Bosanac), čista politička glupost srpskih političara i to reći političarima u EU?

Nema komentara: