20 ožujka 2011

Gordan Pandža, vjesnik 19. i 20. ožujka 2011.g., BiH je održiva...

Moje mišljenje je da je BiH, ovakva kako je sada ustrojena neodrživa u nikakvom smislu kao državna zajednica! Eto krenuti ću od Hrvatske države. Nije li ustavom utvrđeno da je imovina neotuđiva!? Crkvama se od države, sporo, ali neprekidno vraća njena imovina konfiscirana u godini 1945. ili kasnije...
Što se u BiH događa!? Srbi u tkz. "republici" Srpskoj, potjerali Hrvate iz bosanske posavine i zemlju možda još nisu oduzeli vlasnicima Hrvatima ali je koriste.
Muslimani potjerali iz zemlje srednje Bosne; "Vareš, Breza, Podlugovi, Fojnica, Kakanj Zenica, Žepče, Derventa Zavidovići... Hrvate, okupirali njihove stanove oteli imovinu braće i pretvorili u muslimansku i to kao braća pretvorena u muslimane nakon najezde Turaka u Bosnu.
Mislite li da u toj zemlji nema mita i korupcije? Ma kako bi se nazvali čelnici hrvatske nacionalnosti protiv hrvatskog naroda, ako tu nema muslimanskih interesa o izboru i privlačenju glasova Hrvata na svoju stranu, muslimansku stranu. (Mito, korupcija?)
Ja sam za to da se Hercegovina kao posebni povijesni teritorij odvoji od Bosne, da se Hrvatska posavina , ma što, svi hrvatski krajevi vrate u vlasništvo starosjedilaca i da Bosna i Hercegovina nastave onako kako su uvijek bili, kao teritorij, nepostojeća država Austro-ugarske monarhije poslije 1908.g.
Srbi i muslimani, neka vrate imovinu i sele se iz krajeva koje su oteli, prisvojili i sada na račun najmalobrojnijeg naroda Hrvata žive u njihovnom vjekovnom stvaralaštvu.
Mislim da je postojao dogovor između Miloševića i Izetbegovića da se Hrvati protjeraju iz Bosne!
Iz Hercegovine to još nisu uspjeli osim u budućnosti, ako se primjeni mito i korupcija pojedinih zaprimljivih Hrvata na drugu, srpsku ili muslimansku stranu.
Što rade predsjednik države Hrvatske g Josipović i predsjednica Vlade g-đa J. Kosor!? Ja bih tim Srbima i tkz. bošnjacima lupio šakom o stol, zatražio povratak svih Hrvata na ognjišta u BiH i rekao j.b.t. se. Bez Hrvata nema Bosne i Hercegovine! Ako nećete dogovor imaćete revoluciju Hrvata u Bih i povratnika Hrvata na svoju zemlju i svoju imovinu.
No to je samo moje mišljenje. Složite se ili ne. Ostajem kod toga.


Nema komentara: