11 svibnja 2012

Uljana repica u Osječko-Baranjskoj županiji?

U Zagrebu, gradu u kojem živim, sjatio se konglomerat Hrvata iz svih krajeva Hrvatske, pa tako, ako hočete čuti reakcije na pojedine poteze vlade RH, ili reakcije na istupe poslanika u Saboru, nađite se u jednom od kafića, gdje prevladavaju posjetitelji iz određenog kraja Hrvatske.
 Eto, našao se ja u kafiću gdje prevladavaju posjetitelji iz Osječko-Baranjske županije i tema rasprave  bila je uljana repica.
 Reče jedan sugovornik. U Europskoj Uniji mogu se pojedine regije, iz raznih država,  zaduživati i ovisno o njihovim interesima, projektima, kreditnoj sposobnosti, dizati kredite za razvoj svoje, recimo u ovom primjeru Osječko- Baranjske županije.
Dasamja Osječko-Baranjski Župan, iš'o bih na tu soluciju,  kreditno se zadužio kod Banaka u EU i nebi čekao 20.g. da mi ta županija bude na posljednjem mjestu razvoja u Hrvatskoj.
 Moja uljana repica bila bi na nivou svjetske proizvodnje!
Uostalom što mogu od tako plodne zemlje očekivati osim proizvodnje prehrambenih artikala.  Hrvatska država, njeni tajkuni uvoznici , uz dozvolu hrvatskih tajkuna u vlasti  ,te prehrambene artikle tako nemilosrdno uvoze i našu Slavoniju, tu spomenutu županiju koja može proizvoditi za EU, sklanjaju na nivo niš-koristi.
 Jadni Slavonci iz Osijeka. Trgnite se. Razmišljajte na nivou države a ne zaostale Županije. Imajte na umu vaše gospodarstvo i njegove mogućnosti.  Ovu centralnu vlast koja Vas,  z.j.b.v.,  z.j.b.t.Vi kao županija!.
Srijemac iz Vrdnika.

Nema komentara: