05 svibnja 2012

Izbori u HDZ

Bilo je to ( a ja sam bio u JNA?, pričam priču!?), kada sam u tada novoformirani saborski odbor za ONO i DSZ u svibnju-lipnju 1990.g. došao kod g. Đure Perice. On je bio  imenovan na čelo saborskog odbora. U njemu su još bili imenovani g. Ivan Bobetko (sjećate se da je u saboru bacao tašku na ..)  i pok. Zoran Udiljak.
Možete misliti koliko jedan čovjek, sustavno sputan i u svojoj mladosti i razvoju, u komunističkom  sustavu   vlasti, na kraju dolazi do svojih istomišljenika?
Ne, nikad se nisam učlanio u HDZ već U HSP.
Danas, razmišljajući o izborima u HDZ, razmišljam o tome što je do sada učinjeno poslije ostavke bivšeg predsjednika HDZ g. Sanadera. Puno toga. Neću nabrajati. No imam neki neobićan osjećaj, da bi se svi ti budući kandidati za predsjednika stranke HDZ,  htjeli okititi zaslugama g-đe Jadranke Kosor kao predsjednice HDZ.
Zašto?
Jer nije izabrana na čelo stranke, već imenovana od bivšeg predsjednika g. Sanadera kao nasljednica i time na neki način figurirana za predsjednicu.
Toliko je napravila za hrvatsku državu i HDZ!  Mislim da bi bilo pošteno da joj se još jednim izbornim mandatom  pruži mogućnost, da dokaže, da je kao predsjednica HDZ i kao političar sposobna i spremna preuzeti sve odgovornosti bivšeg predsjednika ali i spremna da tu stranku HDZ, ponovo na izborima za 4. godine vrati na pijedestal pobjede.
Slažem se i sa g-đom Šuicom, neka to bude razdoblje od dvije godine a onda na ponovne izbore.
Vaš simpatizer, član HSP iz  Zagreba.

Nema komentara: