28 travnja 2012

Do posljednjeg zbora

Na HRT1, se već nekoliko tjedana natječu razni hrvatski zborovi, za najbolju hrvatsku pjesmu na engleskom jeziku!?
Ma jeli to moguće?
Ja hrvatski seljak, prosjećno se korisim s oko 1000 riječi hrvatskog jezika.. Engleski jezik poznajem u riječima OK i Šit (sranje).
Zar nije, ovo natjecanje "do posljednjeg zbora",  koje uključuje i izvođenje pjesama na engleskom jeziku, a ja engleski jezik ne razumijem , obićno sranje? Zar nije engleska televizija financirala ovu emisiju, nebi li Hrvate uvjerila da su engleske pjesme najbolje za izbor pjesme "do poslijednjeg zbora"
Treba zaraditi novce od hrvatskih pretplatnika, ali servirati im izbor pjesama na stranom a ne vlastitom jeziku  (zbor iz Siska je ispao), pjevao uglavnom hrvatske pjesme..
Ako je već tako zamišljena emisija za izbor "do poslijednjeg zbora", pa mi imamo toliki konglomerat nacionalnih manjina koje su se mogle natjecati u pjesmama na svom  jeziku koji također ne razumijem a mogli su pjevati i na engleskom jeziku.
Hoće li engleski jezik, poput nekada  austrijskog,  njemačkog jezika, postati službeni jezik u Hrvatskoj

1 komentar:

Anonimno kaže...

Zdravo,

Ovdje smo još jednom kupiti bubreg za naše pacijente i oni su se složili platiti dobru svotu novca svima koji žele donirati bubreg kako bi ih spasili, pa ako ste zainteresirani da budete donator ili želite spasiti život, molimo Vas da nam pišete na e-mail ispod.

Ovo je prilika za vas da budete bogati u redu, jamčimo Vam i jamčimo Vam 100% sigurne transakcije s nama, sve će se izvršiti prema zakonu koji donosi donatore bubrega.
Zato više nemojte gubiti vrijeme, molimo Vas da nas napišete na irruaspecialisthospital20@gmail.com

Irrua specijalistička bolnica.