19 veljače 2011

KUĆNI LJUBIMCI...

Prije svega reći ću da kućni ljubimci, koji se nude u emisijama "kućni ljubimci" uglavnom mačke i psi!?) su mi jako dragi. Kako kažu psiholozi, mogu svojim druženjem s čovjekom puno pomoći čovjeku u stabilnosti duševnog stanja, zdravlju i ...
U zadnjim prilozima HTV! gledao sam priloge o kućnim ljubimcima, posebno o ostavljenim psima u u Čakovcu ?, u njihovom organiziranom prikupljalištu ostavljenih ljubimaca (da ne kažem životinja) i upitao se zašto ih je toliko, ostavljeno, napušteno na milost prirode od svojih vlasnika?
Možda je, pomislio sam, u pitanju općenito stanje gospodarstva, nazadovanje u svim oblicima ljudskog života, prvenstveno nezaposlenost i ... !?
Da.
Ljudi se bore za sebe i opstanak svoje obitelji. Onima koji ne prihvaćaju , da su ti kućni ljubimci kao članovi obitelji, njima ne trebaju, pa ih odbacuju.
Što učiniti za napuštene ljubimce (pse) i ... uz pomoć države!?
Svim osobama koje su posvojili ostavljene kućne ljubimce, (čip), osigurao bih besplatno cijepljenje, veterinarske preglede i liječenje do kraja života tih ljubimaca, te na kraju besplatne troškove oko njihovog ukopa.
Ako ste mislili?,- Ne ja nemam kućnog ljubimca.

Nema komentara: