26 studenoga 2010

Klase u Hrvatskoj; saborski zastupnici, državni dužnosnici, radnici i umirovljenici

Vrlo često se u emisijama na HTV: "Latinica, Otvoreno ...", postavlja pitanje; dali u Hrvatskoj postoji ili je nestala srednja klasa!?
Koliko primjećujem, kod nas u Hrvatskoj postoje slijedeće radničke klase:
Oligarhija, to su saborski zastupnici s posebnim pravima, posebno s pravima na rad, plaće i mirovinu,
Radnička klasa su državni dužnosnici (djelatnici) s povlaštenim pravima i ostali radnici s koje kavim pravima, posebno s povlaštenim pravima za odlazak na biro rada, i
seljačka radnička klasa,
Na kraju su umirovljenici i ostali beskućnici i klošari!
A koja je srednja klasa, zaista nemam pojma. Znate li Vi?.

Jeli to društvena podjela na klase u Hrvatskoj, na ljude koji rade mozgom i mišićima!?.
Dopuštam, tvrdim, da u Saboru RH ima pametnih ali i glupih zastupnika, glupljih od onih koji su u privredi, proizvodnji, rade svojim mišićima i pridonose razvoju i prosperitetu Hrvatske! Oni gluplji u Saboru, su u ovom društvu povlašteni kao oligarhija i donose zakone za sebe !?.

Što sa sindikatima?. Sindikati bi trebali raditi svoj posao i odrediti ima li razlike između rada mozgom i mišićima i koja je to prihvatljiva razlika!?. Izboriti se za jednakost radnika;"osim za one u Saboru RH (kojima se ne smiju zamjeriti)"i koji su Bogom dani, da svojom pameću određuju razlike među ljudima.

Ako je to tako, onda sam za to, da svaki saborski zastupnik, sa samo jednim mandatom odrađenim u saboru, MORA otići u mirovinu, da ga više ne gledamo kako tupi svojim glupostima na saborskoj TV. Dosta nam je 4 godine!
No to je samo moje mišljenje!.

Nema komentara: