09 listopada 2013

Zbor Narodne garde (ZNG), Scijalističke Republike Hrvatske (SFRJ)

Da, neka Vas ne iznenadi naslov ovog bloga. Naime od 31. svibnja 1990.g. nakon održanih izbora mislili smo da je to po Ustavu SFRJ iz 1974.g.dovoljno, da kao Hrvati iskažemo svoju odlučnost i ne živimo u bivšoj SFRJ.

Po tom pravu iz Ustava SFRJ, nije bilo potrebe za ikakvu intervenciju u smislu održavanja države SFRJ poslije Titove smrti 1980.g. Međutim SRBI, koji su uvijek SFRJ smatrali i doživljavali kao svoju prčiju, javiše se sa svojim g. Miloševićem u obranu te SFRJ od raspadanja, koje je izazvala Republika Hrvatska. Krenuše sa svojom "parolom", srpskom politikom pobune u svim Republikama i autonomnim pokrajinama u kojima su živjeli Srbi.: "gdje je ijedan srpski grob tu je Srbija"

Hrvatska je odgovorila stvaranjem ZNG  28. svibnja 1991.g. 1991.g.

Pitam Vas. Kako je predsjednik Tuđman 28. svibnja  1991.g. predstavio postojanje ZNG na stadionu NK Zagreb?

Čarobnim štapićem!?

Gdje su ti ljudi koji su stvarali ZNG, prethodnicu Hrvatske vojske danas?

Ne nema ih, nego neima njih, Jer je hrvatska vojska tek na treći poziv predsjednika g. Tuđmana da se svi Hrvati jave u hrvatski ZNG nastala prebjegom generala Tusa i svih časnika iz 5. Armijske oblasti u  listopadu, ne već oktobru 1991.g. koji se tada sa svojim časnicima ,skrivao u podrumima, ispod Tuškanca.

Tko je slao one migove na hrvatske helikoptere koji su krenuli u Knin radi uspostavljanja državne vlasti RH? TUS i njegovi časnici iz 5. Armijske oblasti!

Svi povijesni podaci o stvaranju ZNG i hrvatskih oružanih snaga HOS-a čuvaju se u podrumima Ministarstva Obrane RH. Osobno sam ih preko svojih veza vidio.

Kada će u povijesti hrvatske države biti upisani i ti dani stvaranja od 31.svibnja 1990 - 30. listopada 1991.g. Gdje su ti ljudi. Hoće li ih netko pronaći, saslušati i zapisati, dopuniti povijest stvaranja Hrvatske države ili ćemo priznati da je nas  napadala i oslobodila vojska JNA i časnici JNA iz 5. armijske oblasti, oktobra 1991.g.!?

Čisto sr.n.j e!

Nema komentara: